Men hallå, va hände?

Jag började ju så bra att skriva och må bra men sen bara tog de stopp? 

Jag hade tänkt skriva om mitt fantastiska första gångs mos men det blev aldrig av. 
Jag va nämligen hos min papp förta veckan och då fick jag med mig goda söta äpple (ska ta reda på sort) och fick med mig tipset om ett väldigt gott och enkelt äppelmos. Så jag testa och de va super enkelt. Dela, mosa och koka. Snabbt smidigt och enkelt. Resultatet blev kanon :) gjorde även en äppelpaj 🤗 
 
Sen så på tisdagen så var jag helt enkelt bara en supermamma. Började med att gå med molly till förskolan sen leka och natta Lucas. Då klockan närmade sig tio så började vi göra oss klara för att åka iväg till citty gross, men innan man handlar mat så är det ju bra att ha mat i magen för annars är det lätt att det åker i en masa godis i vagnen. Så vi stannade och åt lite mat på väge. Jag och Leo delade på en kebbabtallrik medan Peter tog en kebbab med pita. Där efter så åkte vi vidare för att handla. Efter det så blev det att åka hem och hämta leo och fixa i ordning för att Peter skulle till jobbet. På kvällen så gjorde vi mest i ordnig för Leos besök som skulle komma dagen efter. Mer om det lite senare i inlägget. 
Denna kväll gick det rätt oki att natta lucas det var mest Molly som kronglade till det men tillslut så sov alla barn och jag kunnde "slappna" av innan det var dax för mig att säga godnatt. 
 
ONSDAG: I vanlig ording så ringde klokan 07 och då är det tid att börja med frukosten, väcka barnen, ge välling till lucas, ta på lucas se till att de andra tar på sig för att sen äta frukost innan det är tid att gå iväg och lämna Leo. 
När han är lämnad så är det lite tid kvar innan Molly ska lämnas. 
Just denna onsdagen så gick jag och Lucas förbi öppna förskolan för och lämna lite kläder till försäljning innan vi gick hem för och väcka Peter som jut idag skulle iväg med sin mamma. 
Medan han var iväg så fixade jag med det sista inför Leos besök, så som att damsuka, plocka undan allt som Lucas går bakom mig och plockar fram :P
Sen komm tiden leo väntat på i flera dagar, hans klasskompis Lucas kom hem till oss och lekte. Medan dom var här hemma och lekte så var jag med Molly och Lucas på öppna förskolan, men då Peter åkte iväg till jobbet så gick vi hemmåt. Då Leo och Lucas ändå var ute så passade vi oxå på att vara med innan det var tid för Lucas att åka hem. Hemma var det allt som vanligt, laga mat, diska, tvätta och plocka unnandan :P
denna kväll så somande Lucas snabb men det fick man ju sota för sen, då han vaknade av och till hela natten. Men jobbigast var nog vid halv tvol då han bara skrek, men lugnade ner sig efter ett tag och sommande om. 
 
TORSDAG: Ja åter igen så är det ju lite samma morgon rutinner förutom att på torsdagar så är det extra viktigt att gå itid då Leo startar skoldagen med gymnastik. För de ska ju vara ombytta och klara då skoldagen börjar :)
Men då han är lämnad är det bara att springa hem och fortsätta morgonrutinerna. Detta gäller ju bara de veckor som Peter jobbar kväll förstås. 
Då Molly var lämnad gick jag runt lite med Lucas så han skulle sommna. Vissa dagar brukar Peter säga att han vill sova ut lite mer men denna gången så ville han upp och det säger jag ju inte Nej till :)
Så vi åkte till jollyroom för just nu så har det väldigt mycket rea och jag gjorde faktist ett rikigt fynd i deras bifintliga butik. Där efter blev det mat på IKEA, lämnig av klubbor till en jobb kompis, hämta Leo och Molly för att sen åka hem och bygga ihopp hyllan jag fundade. 
denna kväll så som alla andra städade vi, tvätta, laga mat mm. Men det som va lite anurlunda var att vi spelade spel och gick ut på pokemon jackt :P
 
Ja det var allt för nu :)
 
 
 

Är söndag en vilodag?

Nä jag tror inte det men det sitter ju i lite att söndag är en vilodag men så mycket vila tycker inte jag att det är. För barnen vaknar tidigt, de märker ju lixom inte av att det varit lördag dagen innan och att man själv kanske varit uppe någon timme längre en man brukar. Inte för att ed hände hos oss igår då han sommnade i soffan vilket han gjort de senaste dagarna, tråkigt men sant. Och han själv påstår att han är en natt männinka :P
 
Nog om det, åter igen till söndagen. Just idag så sov faktit både Molly och Lucas lite längre men det hör inte till vanligheten så det var i valet och kvalet att jag höll på att skippa dagens handbollslekis (för Molly) men hon vaknade och jag frågade snabbt om hon ville gå och det ville hon. Så det var bara att ta på Lucas, mig själv och hjälpa Molly. Peter jobbar söndagar (iaf de senaste veckrna). I med frukost för att sen springa bort till idrottshallen. Men när vi väl kom fram så började Molly tveka men sen såg hon Sofi och då blev det lite bättre men sen dalade det igen då det inte var samma tjejer som va ledare denna gången, det var två kvillar. Men vi var kvar, men inte så lnge för hon ville inte vara med på allt och detta ska ju var kul och inte påtvingade från min del så idag gick vi faktist hem. 
Andra gånger har vi stannat hela timmen men just idag så hade jag själv så ont i magen så jag orkade inte va där själv med båda barnen. För Lucas tror ju at han är 3 år och får vara med. Så det är ett träningspass för mig med. 
 
När vi kom hem blev det lite lek innan det var tid att börja med maten, alltå denna mat laging, diskande, torkande av bord och städa under golvet måste man lära sig att se på ett roligt sett för jag tycker verkligen inte att det är höjdpunket på dagen men man kan som sagt inte störa sig på det för dagen blir ju knappast bättre, eller va säger ni?
 
 
Men förhoppningsvis så kommer Molly skinna upp idag då vi ska till hennes faster och hennes tre små hundar. Hon har pratat om dessa hundar ett tag nu. Har nog en hel del med att När hon var hos sin mormor så var hon hundvakt åt en lite söt hund vid namn Sigge. Så ska bli spännade och se hur det går. 
 
......Efter att vi lämnat prat, lek, och fika hos Mollys faster (kussin va oxå med) så åkte vi och hämtade Peter på jobbet för att sen spontan leka ute innan kvällen och Leos hemgång skulle bli ett faktum.
 
Så att söndagen skulle vara en vilodag för oss idag är ju svaret NEJ :P
 
 
 
 
 
 
 
 

Det var inte igår 🙂

23/9-2017

Vissa dagar är ju lite bättre en andra och idag så får jag faktist säga att denna dagen är en sådan dag. Idag så vaknade visserligen Lucas vid halv fem men kunde ligga stil och dra sig lite i sängen. 

Och efter lite frukost blev det kaffe i soffan innan vi tog på oss och åkte in till stan för och köpa lite mer Kaffe. 

 

Där efter så åkte vi till 4-h gården hemma hos oss, väl framme så promenerade vi upp mot gården och när vi kom fram så möttes vi av grisar. Trodde faktist att lucas skulle bli rädd men det blev an inte. Molly var däremot lite reserverad men hon klappade den lite lätt i alla fall. Då de hade ponnyridning där gick vi ner till den, men det blev ingen ridning då Molly rammlade och då åkte mungiporna ner. Så då gick vi upp mot mot de två brandbilarna som stod uppradade. Jag har ju inte varit i eller på en brandbil innan så de va ju kul att testa på de. Ännu en fördel med att ha barn ☺️🙉

Där efter gick vi upp mot fåren,kaninerna,hästarna och grisarna. 
För att sen gå ner och prova på ponnyridningen ytterligare en gång :) 
Sen blev det hemgång efter lite lek och prat.
 
Då Ica firade födelsedag idag så blev det en sväng dit på kalas efter lite Pokémon spelande. De bjöds på tårta eller glass om man nu föredrog det istället. 
 
Jag avstod faktist men de andra tog tårta och glass. Själv blev det kaffe och en ballong ☺️
När vi väll kom hem så pakade vi upp och Lucas fick "riktig" mat i magen innan det var tid för han att sova middag. 
Sen så har det varit rätt lungt här hemma. Och nu på kvällen så ska vi äta lite god mat och bara va. 
 
Puss och kram